Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Οι εθελοντές και οι δωρητές του συσσιτίου Ευαγγελίστριας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12.1.16 | 
«Όσο περισσότερο δίνουμε τόσο περισσότερο έχουμε, όσο περισσότερο αγαπάμε τόσο περισσότερο μας αγαπούν». 

 Σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΜΑΛΙΑ» οι εθελοντές και οι φίλοι του Συσσιτίου του ενοριακού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου έκοψαν την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους , Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016. Την κοπή της πίτας του Φιλόπτωχου ταμείου - Συσσιτίου, ευλόγησε ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.
 Προηγήθηκε χαιρετισμός από τον ιερέα του ενοριακού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και υπεύθυνο του Συσσιτίου , πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Μίχο και ακολούθησε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Κουλουριώτη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μεγάρων και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων με θέμα : « Ο Δείπνος της Βασιλείας ».
Στην συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή ορχήστρα από φίλους του Ναυπλίου. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμ . Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος , οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος , ο θεματικός αντιπερειφεριάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρ. Γραμματικόπουλος , ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδος Ρ.Μπαρού,ο διοικητής του ΚΕΜΧ Ναυπλίου συντ. Κορωνάκης και ο διοικητής της σχολής Μηχανικού Μ.Παπαδάκης κα. Χαιρετιστήρια επιστολή απέστειλε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας.
Η λέξη εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Είναι η ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά στους συνανθρώπους μας και έχει ως κινητήρια δύναμη την αγάπη που πηγάζει από την ανθρώπινη ψυχή. Είναι η προσφορά υπηρεσιών χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς προσδοκία υλικής αμοιβής ή προσωπικής προβολής. Ο εθελοντής λειτουργεί πάντα με ελεύθερη βούληση.
Κατά το χαιρετισμό του ο Ιερέας π. Ελευθέριος ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και κυρίως τους εθελοντές και τις εθελόντριες που καθημερινά πασχίζουν για να ετοιμάσουν ένα ζεστό πιάτο με σπιτικό φαγητό για τους άπορους της πόλης του Ναυπλίου.
Ο ιερέας τόνισε πως ξεκίνησε δειλά δειλά πριν επτά χρόνια περίπου , τον Φεβρουάριο του 2009, μετά από προτροπή κυρίως του πνευματικού του , αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Κουλουριώτη, καθηγούμενου της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής Μεγάρων . Το πρώτο αυτό ξεκίνημα έφερε στο συσσίτιο περίπου είκοσι άτομα από το Ναύπλιο με μικρές υποδομές αλλά με πολύ όρυξη και ζήλο από τον Ιερέα και τους εθελοντές που συγκεντρώθηκαν κυρίως από τον κύκλο γυναικών που λειτουργούσε στην ενορία.
Σιγά σιγά το όνειρο πήρε διαστάσεις και ο δραστήριος Ιερέας από την φύση του, κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να ανδρειωθεί και να μεγαλώσει τις παροχές του Συσσιτίου αυξάνοντας παράλληλα και τα άτομα που θα σιτίζονταν . Ο ιερέας στην προσπάθεια του αυτή βρήκε πολλούς αρωγούς ,όπως τους πολιτικούς του νομού, την Δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπλιέων , την Μητρόπολη Αργολίδος , καθώς κι από άλλους ιδιωτικούς φορείς. Φυσικά δεν έλειψαν κι οι πολέμιοι ,που ήταν κι αυτοί αρκετοί. Τελικά ο Ιερέας και οι εθελοντές κατάφεραν μέσα σε επτά χρόνια να σιτίζουν 150 συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη.
Ο Ιερέας οραματίστηκε κι άλλα ,καινούργιο κτήριο ,για να μπορούν οι εθελοντές να μαγειρεύουν πιο ανθρώπινα κι οι άποροι ,που δεν είναι μόνο από το Ναύπλιο αλλά και από την ευρύτερη περιοχή , να παίρνουν το φαγητό ή και να τρώνε σε ειδικό χώρο πιο άνετα…. Εξάλλου το πρώτο και το τελευταίο μέλημα όλων των ανθρώπων που συμβάλουν με μικρό ή μεγάλο τρόπο στην καλή λειτουργία του Συσσιτίου είναι αξιέπαινο .
Εμείς ευχόμαστε στον π. Ελευθέριο να τον έχει ο παντοδύναμος πάντα γερό για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει αυτός κι οι εκατοντάδες εθελοντές….

Δεν υπάρχουν σχόλια: