Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015


Γιόρτασε το πανέμορφο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη στην Καραθώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8.5.15 |  | 
 Πανηγυρικά εορτάστηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή της Καραθώνας στο Ναύπλιο.
Χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία της Καραθώνας και το απέραντο γαλάζιο, κάθε χρόνο μαζεύει πολύ κόσμο από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές. 
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατέρας Ελευθέριος Μίχος ,ιερέας του Ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ναυπλίου . Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν υπάρχει αλλά βάση προφορικών μαρτυριών φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών.

Κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας. Το εκκλησάκι αυτό μετά την διάλυση του μοναστηριού έμεινε έρημο στην τύχη του, ώσπου το 1910 το πήραν οι υποδηματοποιοί του Ναυπλίου για να το προσέχουν και να το συντηρούν.
Με το πέρας του χρόνου  η εκκλησία πέρασε στην διοίκηση της ενορίας Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου και ανήκει ως σήμερα. Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι έχει συντηρηθεί εκ νέου από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας.
Μετά το πέρας του εσπερινού και το θείο κήρυγμα ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας γύρω από το εκκλησάκι με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: