Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Εξαιρετική ομιλία του Ε. Ρέντα για την αγάπη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

  Να σκέπτομαι το καλό αυτού που αγαπώ. Αυτό θα πει Αγάπη! Και αφού το καλό στην περίπτωση αυτή είναι να μην αναστατώνεις μια καρδιά, να σέβεσαι την ελευθερία του άλλου έστω και με το ρίσκο να μην σε αγαπήσει, μέσα στην καρδιά σου τότε γίνεται το εξής παράδοξο. Να διευρύνεσαι, να μετατρέπεται η ύπαρξή σου σε ευαίσθητη καρδιά σε ποιητική οντότητα.
Η αγάπη όμως δεν πρέπει να μετατρέπεται σε εξάρτηση και ανάγκη. Δυστυχώς πολλές φορές λέμε “σε αγαπώ” όταν πραγματικά θα έπρεπε να πούμε “σε χρειάζομαι”. Η ανάγκη είναι η έκφραση του πόνου, της στεναχώριας και της εγκατάλειψης. Λέμε πως δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο άτομο στη ζωή μας γιατί το αγαπάμε. 
Η πραγματικότητα όμως μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας γιατί η αγάπη συνήθως αποτελεί την επιθυμία μας να δώσουμε, να προσφέρουμε στο άτομο που αγαπάμε ενώ η ανάγκη και η εξάρτηση θέλουν μόνο να παίρνουν αγάπη, να παίρνουν ενδιαφέρον, να παίρνουν προσοχή. 
Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο Κλινικός Ψυχοθεραπευτής – Παιδοψυχοθεραπευτής- Ευάγγελος Ρέντας ανάπτυξε το θέμα του με τίτλο "Μάθε να αγαπάς και όχι να εξαρτάσαι", την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Το παρών του στην ομιλία έδωσε κι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: