Με καθε λαμπροτητα και επισημοτητα εγινε η ενθρονιση του Νεου Μητροπολιτη Αργολιδος Νεκταριου Αντωνοπουλου στο Ναυπλιο


ENTRONISH ARGOLIDOS5-1
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα έγινε η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου Αντωνόπουλου στο Ναύπλιο, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.
Τον μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας  Αλέξανδρος καθώς κι ο Δήμαρχος  Ναυπλίου  Δημήτριος Κωστούρος. 
Στην τελετή της ενθρονίσεως ήταν κι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κα πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄, πλειάδα Αρχιερέων ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές του τόπου καθώς και πολύς κόσμος από την Θήβα και την Αθήνα και τα Καλάβρυτα.
Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέσθηκε η ακολουθία της Ενθρονίσεως.
Ο Σεβασμιώτατος ενδεδυμένος τον Αρχιερατικό Μανδύα και κρατώντας την Αρχιερατική Ράβδο ανήλθε  στον Αρχιερατικό  θρόνο ενώ το ποίμνιο φώναζε «Άξιος, Άξιος».
Η όλη τελετή της ενθρονίσεως, έγινε σε μία ατμόσφαιρα φορτισμένη από έντονη συγκίνηση.
Ο νέος μητροπολίτης Αργολίδος, εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος, τόνισε μεταξύ άλλων, στον ενθρονηστήριο λόγο του για το μεγάλο έργο του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου, καθιστώντας σαφές ότι αυτό θα συνεχιστεί. 
Εξέφρασε το θαυμασμό του για τη σπάνια φυσική ομορφιά της περιοχής και τόνισε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για τον λαό της Αργολίδος.

   
Δεν υπάρχουν σχόλια: