ΝΑΥΠΛΙΟ 
Η Δ’ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ


  
 

     Στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, τέλεσε την ακολουθία της Δ΄ στάσης τωνχαιρετισμών στην  Υπεραγία Θεοτόκο.
                                      
   Σε ένα κατάμεστο ναό από πιστούς, ο Θεοφιλέστατος στο τέλος της ακολουθίας των χαιρετισμών  κήρυξε τον θείο λόγο. Ο ιερέας του ναού, ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Ελευθέριος Μίχος , ευχαρίστησε  τον επίσκοπο για την παρουσία του στον ιερό ναό .
           


  Να σημειωθεί πως ο ενοριακός ναός της  Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία  Πρόνοια  Ναυπλίου. Η θέα από τον ναό ,είναι μαγευτική και  μπορεί να δει κάποιος  όλη την πόλη .


 Ο Ακάθιστος  Υμνος, οι τόσο δημοφιλής «Χαιρετισμοί» στην Παναγία, είναι ένα από τα πιο σημαντικά υμνογραφικά κείμενα της βυζαντινής περιόδου, συνδεδεμένος όχι μόνο με την εκκλησιαστική (λατρευτική) ζωή, αλλά καιμε την εθνική πορεία του Ελληνισμού, ὁ οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο τηςὙπεραγίας Θεοτόκου την «Ὑπέρμαχο στρατηγό», τη σκέπη και την προστασία του.

Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ὕμνου, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, συμψάλλεται με το Μικρό Απόδειπνο τμηματικά την Παρασκευή το εσπέρας τον πρώτων τεσσάρων εβδομάδων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και ολόκληρη την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδος των Νηστειών.
Δεν υπάρχουν σχόλια: