ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2012      
  
Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 5.00 μ.μ., το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ¨ Ναυπλίου,διοργάνωσε για τρίτη χρονιά,κοπή Αγιοβασιλιάτικης πίτας για την είσοδο στο νέο έτος 2012.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, όπου προσήλθαν όλες οι κυρίες που εθελοντικά μαγειρεύουν    στο συσσίτιο της Ενορίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως και μετά την κοπή της πίτας, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Μίχος, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους όσοι συνεισφέρουν σ’αυτό το Θεάρεστο έργο της σιτίσεως αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας,ιδιαιτέρως τις κυρίες που καθημερινά μαγειρεύουν δίνοντας ένα πιάτο φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.


Επιπλέον ευχαρίστησε όλους όσοι παντοιοτρόπως συμπαρίστανται σε αυτό: Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιάκωβο.τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικο,τον Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά,το προσωπικό του προγράμματος ¨Βοήθεια στο σπίτι ¨ του Δήμου και τις κυρίες του Κ.Η.Φ.Η. Ναυπλίου που διανέμουν το φαγητό, τους συνδρομητές, επώνυμους και ανώνυμους, τακτικούς και εκτάκτους,οι οποίοι προσφέρουν χρήματα,τρόφιμα,λάδι,αλλά και ολόκληρα ημερήσια γεύματα εις μνήμην των προσφιλών τους,τους μαθητές του  1ου  Γυμνασίου Ναυπλίου και του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου και τους καθηγητές τους, τους καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου,οι οποίοι από την ημέρα λειτουργίας του συσσιτίου,δηλ.εδώ και τρία χρόνια,κάθε μήνα δίνουν χρηματικό ποσό για το συσσίτιο, τους φούρνους του Ναυπλίου οι οποίοι δίνουν δωρεάν το ψωμί και τον κ. Κυριάκο Βυζά που συγκεντρώνει το ψωμί κάθε μέρα, την εταιρεία ΚΥΚΝΟΣ που προσφέρει από την αρχή τους χυμούς ντομάτας,τον παραγωγό  κ. Σπύρο Καλογεράκη,ο οποίος εκτός από τα δικά του πρϊόντα,συγκεντρώνει και άλλα είδη από την λαϊκή αγορά του Ναυπλίου,τον επιχειρηματία κ Αθανάσιο Καραμάνο για τις σαλάτες που προσφέρει,την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών – Τοπική διοίκηση νομού Αργολίδας, αλλά και τα Μ.Μ.Ε. του νομού,για την υποστήριξη που παρέχουν, από την μεριά τους, στο έργο αυτό.

Στο ψυχαγωγικό μέρος της Εκδήλωσης, οι κυρίες  του συσσιτίου, έψαλλαν τροπάρια και κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.
    Μετά την κοπή της πίτας ,η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Ιερέως, π. Ελευθερίου, με θέμα: « Προϋποθέσεις για μία αληθινή ελεημοσύνη »
Δεν υπάρχουν σχόλια: