Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την άδεια γάμου
        Περίπου τρεις (3) μήνες πριν από τον Γάμο, παρουσία οπωσδήποτε των μελλονύμφων, με τις αστυνομικές τους ταυτότητες, για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών, και ύστερα από ραντεβού με τον Εφημέριο της Ενορίας, π.Ελευθέριο Μίχο, στο τηλ. 2752027778, θα πρέπει οι ίδιοι    να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο γραφείο του Ιερού Ναού από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες γραφείου 9:00 – 12:00 το μεσημέρι (ΟΧΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ)  .

 

 1) Πιστοποιητικό αγαμίας του Γαμπρού.

        2) Πιστοποιητικό αγαμίας της Νύφης.

   Το πιστοποιητικό αγαμίας του γαμπρού και της νύφης θα το λάβετε από την ενορία που κατοικείτε μόνιμα (και όχι από όπου ψηφίζετε). Αν δεν κατοικείτε κάπου μόνιμα τα τελευταία δύο χρόνια, τότε θα το λάβετε από την ενορία των γονιών σας.

--  Όταν έχει τελεστεί πολιτικός γάμος. Εάν έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος των μελλονύμφων μεταξύ τους, προσκομίζεται και Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξεως τελέσεως πολιτικού γάμου.

 -- Σε περίπτωση ενός μελλονύμφου διαζευγμένου. Απαραίτητο και το Διαζευκτήριο του διαζευγμένου μελλονύμφου, με την ένδειξη "ΔΙΑ ΓΑΜΟ" (λευκού χρώματος), το οποίο εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη, όπου τελέσθηκε ο γάμος. Ο γάμος χαρακτηρίζεται δεύτερος ή τρίτος.

-- Εάν έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος με άλλο πρόσωπο : Χρειάζεται και το Διαζευκτήριο του πολιτικού τελεσθέντος γάμου.

-- Όταν υπάρχει σύναψη συμφώνου συμβίωσης. Εάν υπάρχει σύναψη συμφώνου συμβίωσης των μελλονύμφων μεταξύ τους, προσκομίζεται και Αντίγραφο   Πράξεως  του συμφώνου συμβίωσης .

-- Όταν υπάρχει προηγουμένως χηρεία. Σε περίπτωση χηρείας χρειάζεται και Ληξιαρχική Πράξη θανάτου και Ληξιαρχική Πράξη προηγούμενου Γάμου, θρησκευτικού ή πολιτικού για να φανεί ο βαθμός του γάμου.

3) Ένα ηλεκτρονικό παράβολο για τέλεση θρησκευτικού Γάμου αξίας 18 €,   στην εφαρμογή « e – παράβολο » και εισάγοντας  τον κωδικό 401.

4)  Δύο μάρτυρες (μπορούν να είναι και από την οικογένειά σας), με τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

      5)  Αριθμός Α.Φ.Μ. και των δύο μελλονύμφων .

      6)  Αριθμός  Α.Μ.Κ.Α. και των δύο μελλονύμφων.

ΔΕΝ χρειάζεται δημοσίευση της αναγγελίας του Γάμου σε εφημερίδα.

 

 Επίσης οι παράνυμφοι (κουμπάροι) δεν μπορούν να γίνουν οι ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ (όσοι δεν είναι Ορθόδοξοι)

Με όλα αυτά τα δικαιολογητικά, και άλλα έντυπα που έχει ο εφημέριος, θα γίνει ένας φάκελος που ονομάζεται «Άδεια του γάμου» σας. Όταν ετοιμασθεί όλος ο φάκελος πρέπει να διαβιβασθεί από εσάς στο γραφείο γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, για τελικές  υπογραφές. Και ό,τι χαρτιά σας δώσουν από την Ιερά Μητρόπολη, τα επιστρέφετε στο Ναό. Το γραφείο γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος λειτουργεί κάθε  Δευτέρα έως Παρασκευή, από   10.00 έως 13.00. μ.μ.

Έτσι θα ολοκληρωθεί η άδεια και μπορείτε να τελέσετε τον γάμο σας.

Μετά το γάμο οι Νεόνυμφοι παραλαμβάνουν από τον Εφημέριο τα εξής χαρτιά :

• Δήλωση Τελέσεως Γάμου, υπογεγραμμένη από τον Εφημέριο, τους νεόνυμφους και τους παρανύμφους (Κουμπάρους)

• Δήλωση προσδιορισμού επωνύμου τέκνων.

Με αυτά και τις αστυνομικές σας ταυτότητες πρέπει να δηλώσετε το γάμο σας, εντός 40 ημερών, στο ληξιαρχείο του Δήμου Ναυπλιέων, εκτός αν έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος,τότε θα δηλωθεί στο ληξιαρχείο, που δηλώθηκε ήδη ο τελεσθείς πολιτικός γάμος.

 Η ρίψη ρυζιού  ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ μέσα στον Ιερό Ναό. Επιτρέπεται μόνο κατά την έξοδο του ζευγαριού ,στον προαύλιο χώρο.

Οι νυμφευόμενοι, κατά την ώρα τελέσεως του Μυστηρίου, πρέπει να προσέρχονται εγκαίρως στο Ναό. Οποιαδήποτε καθυστέρηση, ιδίως της νύφης, προκαλεί μεγάλη δυσκολία στο πρόγραμμα του Ναού, όταν μάλιστα, προηγούνται ή και ακολουθούν και άλλοι Γάμοι που οι προσερχόμενοι είναι συνεπείς! . Πρώτοι οι νυμφευόμενοι οφείλουν να ευλαβούνται την ιερότητα του Μυστηρίου και να συμμετέχουν ουσιαστικά στα λεγόμενα και τα τελούμενα. 

 

Να ζήσετε  !!!!!!!


Τηλ. Επικοινωνίας 2752027778
Εφημέριος π. Ελευθέριος Μίχος





Δεν υπάρχουν σχόλια: