ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
« Ε Υ Α Γ Γ Ε Λ Ι Σ Τ Ρ Ι Α Σ»
ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΤΗΛ. & ΦΑΞ 27520-27778

Ξεκίνησε με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιακώβου,από την Δευτέρα 9-3-2009 στην Ενορία της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου συσσίτιο για περισσότερους από 20 εγκαταλελειμμένους,αστέγους,ναρκομανείς,απόρους και μοναχικούς ανθρώπους της πόλεως του Ναυπλίου με την ευθύνη του Ιερέως της Ενορίας και με μία μεγάλη εθελοντική ομάδα 50 περίπου ανθρώπων.
Οι εθελοντές αυτοί είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν σε αυτά τα άτομα μια μικρή βοήθεια,όπως είναι η προετοιμασία του φαγητού.Δηλώνουν την ικανοποίηση τους για το πώς λειτουργεί ο χώρος και για τις παροχές που τους προσφέρονται για την προετοιμασία του συσσιτίου στο χώρο του πρώην Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και νυν Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου, που βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον Ιερό Ναό της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου,όπου υπάρχουν άρτιες εγκαταστάσεις και κατάλληλος εξοπλισμός της κουζίνας.
Τα άτομα που συμμετέχουν συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και υπάρχει συνεννόηση στην ομάδα, για αυτό,ό,τι κάνουν,το κάνουν με αίσθημα υπευθυνότητας και αγάπης.Φροντίζουν επίσης για την σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Η εθελοντική εργασία αρχίζει από το πρωί όπου γίνεται προετοιμασία του φαγητού,τοποθέτηση σε πακέτα και τελειώνει το μεσημέρι με την διανομή του φαγητού με τη βοήθεια του Δήμου στο Κ.Η.Φ.Η. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων),το πλύσιμο των κουζινικών σκευών καθώς και τον καθαρισμό της αίθουσας.
Η προσφορά αυτών των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η ενάρετη πρωτοβουλία και αξίζουν την υποστήριξη και την συνεισφορά όλων μας σε αυτό το έργο που έχουν αναλάβει.
Ο Ιερέας της ενορίας απαρτίζει τον κατάλογο των σιτιζομένων που επιλέγονται με κάποια κριτήρια, όπως το εισόδημα,την κοινωνική τους κατάσταση και σε συνεργασία με το Κ.Η.Φ.Η. ,την «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου και την Κοινωνική Πρόνοια που τον ενημερώνουν για αυτά τα άτομα.Είναι δηλ.άνθρωποι που στερούνται το καθημερινό τους φαγητό και βιώνουν τον πόνο και την φτώχια συνεχώς.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική και για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε στήριξη από όλους έτσι ώστε να συνεχιστεί αυτό το ενάρετο έργο της Εκκλησίας που όλοι υποστηρίζουμε.
Αν λοιπόν "διαφημίζεται" σήμερα το συσσίτιο του Ι.Ν. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, είναι απλά για να ωθήσει και άλλους εθελοντές στην ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της ενορίας,αλλά και ανθρώπους που θα ήθελαν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια για την ανακούφιση πασχόντων αδελφών.
Και αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι από όλα αυτά, σίγουρα μπορείς να κάνεις μια προσευχή για όλους αυτούς τους ανθρώπους.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: