Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014


Επιστημονική και μουσικοχορευτική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο (βίντεο)





















 Μια πολύ όμορφη και καθ' όλα επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, που διοργάνωσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Μίχος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στα πλαίσια του ποιμαντικού έργου της Ενορίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και περιελάμβανε ομιλία από τον Νευροχειρουργό Δρ Μάρκο Καρβέλα, Επιστημονικό Συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ένα ταξίδι στον εγκέφαλο ως πεμπτουσία της θείας δημιουργίας».
Στην παρουσία του ο ομιλητής αναφέρθηκε με απλό και παραστατικό τρόπο καθώς και με γλαφυρό ύφος στις ανατομικές δομές όπως επίσης και στη λειτουργικότητα του εγκεφάλου στο σύνολό της ως υπέρτατο θείο δημιούργημα .
Μετά την ομιλία, η παραδοσιακή μικτή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου, υπό την δ/νση του κ. Γιάννη Χαβιαρλή, απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια και στην συνέχεια το ¨Εργαστήρι ελληνικού χορού¨, υπό την δ/νση του κ. Χρήστου Λεβέντη με πολλά παιδιά , χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδα μας.
Την εκδήλωση προλόγισε η καθηγήτρια κα. Έφη Δημοπούλο. Σημαντική ήταν επίσης η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, όπου με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησε την εκδήλωση και κατέκλυσε όλο το προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης,ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Μπακέας κ.α.
Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, απέστειλαν συγχαρητήριες επιστολές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την διοργάνωση της εκδήλωσης.





































Δεν υπάρχουν σχόλια: